Zápis z tréninku SOS dne 3.4.2012, loděnice YachtClub Štětí, Štětí

03.04.2012 23:54

Ahoj holky a kluci,

úterní trénink SOS jste měli s Renatou. Početně byla Vaše sestava slabší, protože Verča zrovna trénuje a závodí v Izraeli a Adam s Tiborem zatím ještě nemohou docházet na všechny tréninky kvůli jiným aktivitám. Petr Luňák nás asi opustí, i když dveře k nám mu určitě nezavřeme a budeme mu ještě nějakou dobu posílat naše zprávy,  kdyby si to přeci jen ještě rozmyslel. Znovu připomínám, opakujte si názvosloví optíka. Brzy Vás začnu, zlehka, učit některé pojmy už i v angličtině, protože vím, že se Vám to bude později moc hodit. Na posledním tréninku jste zjistili, na co je pro Vás dobrý ambulanční uzel. Opakujte si všechny uzly, co jsme se zatím naučili, abyste je byli schopní zavázat i po slepu. Ostaně, na některém z dalších tréninků si to zkusíme. Vím, že se už nemůžete dočkat až vyplujeme na vodu, ale na to potřebujeme přeci jen trochu teplejší počasí. Myslím, že se ale už brzy dočkáte. I já se těším, jak se budete koupat, před tím bych Vás ale všechny rád viděl v bazénu, abych si byl jistý, že mne na vodě (nebo ve vodě) z Vaší strany nic nepřekvapí.

Co jste se naučili:

- sestavit loď Optimist včetně příslušenství

- navázat plachtu na kulatiny

- co je to vyvažování a k čemu slouží vyvažovací poruhy (prakticky)

Co bylo za novinku:

-  horké párky po tréninku (ha ha, docela se to rýmuje; škoda, že jsem tam nebyl s Vámi, doufám, že z toho uděláme dobrou tradici, a i já si někdy příště pochutnám s Vámi)

Na čem jste / jsme se domluvili:

- k dalšímu tréninku se sejdete za týden, tedy v úterý 10.4.2012 od 16:00 do 18:00, trénink povedu já a velmi pravděpodobně ho tentokrát uspořádáme v bazénu v Mělníce (podrobnosti dám ještě vědět, ale navrhuji sejít se v loděnici ve Štětí v 15:30 a společně se auty přesunout do Mělníka (já tam totiž k bazénu sám netrefím a také ne každý má odvoz, takže se do aut nějak posládáme)

- na trénink si přinesete s sebou sešit / blok na poznámky a psací a kreslicí potřeby a samozřejmě plavky, sprchový gel nebo mýdlo a ručník (kdo neumí plavat, tak si vezme nafukovací rukávky nebo kruh … to je vtip, doufám, že plavat už umíte všichi, ale pokud má někdo s plaváním přeci jen nějaký problém, něco s tím provedeme, takže přijďte i tak – lepší vědět, než nevědět)

- všichni budete mít záchrannou vestu nejpozději ve chvíli, kdy se vydáme na vodu, kdo ji mít nebude (a ani nebude mít jistotu, kde si ji půjčí), neopustí bezpečí břehu! (nějaké vesty jsou v klubu, ale je potřeba dopředu vědět, zda se pro Vás hodí)

- dospěláci nám vymyslí a postaví regál na uskladnění lodí a plachet v hangáru a vymyslí a postaví nástavbu na vozík k hromadné přepravě lodí na výjezdní akce mimo naši loděnici

- ve dnech 27.4.-1.5.2012 spolu pojedeme na naše vůbec první výjezdní soustředění do Lipna nad Vltavou, kde strávíme báječné 4 dny teoretické a fyzické přípravy a praktického tréninku na vodě, účast už potvrdilo 9 členů družstva (viz tabulku na naší stránce https://www.jachting-steti.cz/ycsos/)   

Co plánujeme:

- pokud to počasí dovolí, začneme cca od poloviny dubna s praktickým tréninkem na vodě (do té doby musí mít všichni bezpodmínečně alespoň záchrannou vestu, suchý oblek bude velkou výhodou! – napište mi na zivny@neurocentrum.cz, jak jste s pořízením tohoto vybavení pokročili)

- první výjezdní soustředění SOS v Lipně nad Vltavou bude ve dnech 27.4.-1.5.2012 (podrobnosti budu postupně upřesňovat – viz též samostatný email, který jsem už rozesílal)

Boris, trenér

+420 603 740 167, zivny@neurocentrum.cz

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode