MS Vilamoura Portugal 2016

28.06.2016 12:27

Optimist World Championship 2016

    Výprava ve složení Zdeněk a Petr s naloženým autem vyrazila již v pondělí večer do 3000 km vzdálené Vilamoury v Portugalsku. 48 Hod na cestě a setkání s ostatními na hotelu pouze s 2hodinovým rozdílem, načasování vyšlo přesně. Tonda a Honza s Kačkou, Ondrou, Mikim, Tomášem a Adamem jsou již pokojích a čekají na zavazadla s vybavením na vodu.

    Den první - vybalení lodí a trénink.

    Po složení lodí a spuštění motoráku čeká všechny pečlivá příprava lodí pro trénink a následné měření před samotným závodem. Prostředí je příjemné, sluníčko pálí, vše probíhá bez problémů. Lodě jsou všechny po dlouhé cestě bez poškození, nemusíme nic upravovat. Na vodě nás čeká slabý vítr, atlantik se zatím neprobudil, a jak se později ukazuje, slabý vítr fouká i v dnech následujících. Tonda s dětmi nacvičuje starty a jízdu v proudech, odpoledne i jízdu ve vlnách. Odpolední koupání v moři bude pravidelným ukončením dne.

    Den druhý - trénink.

    Dnešního rána se k nám přidává výprava z Polska a začíná nácvik startů ve skupině 10 lodí. Za slabého větru vše vypadá povzbudivě a daří se i některé cvičné rozjížďky vyhrát. Po úklidu lodí, kompletním odstrojení probíhá příprava lodí na další den, měření.

    Den třetí - měření lodí.

    Při měření dochází k malé komplikaci s kormidlem a ploutví (tloušťka), vše ale vyřeší Tonda výměnou za rezervní a všichni odcházejí do boat arény připravit své lodě na odpolední krátký trénink. Po úklidu lodí koupání v moři a čekání na večeři. Slavnostního zahájení se zúčastní všechny výpravy z celého světa, hudba, tanec a nutné projevy garantů, pořadatelů a sponzorů z pódia končí dnešní den a všichni se těší na první rozjížďku následujícího dne.

    Den čtvrtý - závod.

    Po rozdělení do skupin začíná ve 13:00 Hod místního času (o hodinu méně než u nás) start první rozjížďky dne. 

    Výsledky z první a druhé rozjížďky:

Q1 RED - Tomáš   Q2 RED - Tomáš

Q1 BLUE - Adam, Miki   Q2 - BLUE - Adam, Miki

Q1 YELLOW - Kačka, Ondra   Q2 YELLOW - Kačka, Ondra

    Adamovi se daří start a držel se až do cíle v první polovině startovního pole (26), Kačka dojíždí na slušném 46 místě. Ostatní, Ondra, Miki a Tomáš končí v poli poražených, držíme palce do dalšího dne.

    Den pátý - závod:

    Druhý den ráno stejný pohled z okna. Slunce, málo větru, třetí rozjížďka startuje ve 12:00 Hod místního času. Rozdělení do skupin se změnilo, změna větru končí rozj. pro červenou skupinu, ve které jede Miki s Adamem, startují však znovu po dojezdu zelené. Večer dochází k zrušení rozjížďky i pro zelenou skupinu, Ondra s Kačkou má tedy započítány pouze tři.

Q3 GREEN - Ondra, Kačka

Q3 RED - Miki, Adam   Q4 RED - Miki, Adam

Q3 YELLOW - Tomáš   Q4 YELLOW - Tomáš

Celkové umístění po třech rozjížďkách

    Den šestý - závod:

    Ráno je zataženo, přišel i déšť, vítr velmi slabý a čekáme na břehu. Odpoledne přineslo mírný vítr o síle 8-10 kt, zelená skupina dojela svou čtvrtou rozjížďku. Všichni mají jednu z posledních možností postoupit do vyšší finálové skupiny. Obě odpolední rozjížďky ukazují současnou výkonnost a dojíždějí okolo 50tého místa. Tomáš, který zajíždí svůj nejlepší výkon mistrovství (26), dostává BFD pro předčasný start.

Q4 GREEN - KAČKA, ONDRA

Q5 GREEN - ONDRA, TOMÁŠ   Q6 GREEN - TOMÁŠ, ONDRA

Q5 RED - KAČKA, ADA   Q6 RED - KAČKA, ADAM   

Q5 YELLOW - MIKI   Q6 YELLOW - MIKI

  Po kvalifikaci máme jasno, všichni pojedou finále v zelené skupině. 

Konečné výsledky po kvalifikaci

    Den sedmý - finálové skupiny:

    Situace se opakuje, bez větru, mírně pod mrakem, podmínky se nemění. Zlatá, stříbrná a bronzová odjede svou rozjížďku, naše skupinu pro proměnlivý vítr odjíždí na břeh, výsledky jsou tedy jasné. Kačka končí na třetím místě ve skupině, Adam dosáhl ve skupině v jedné z rozjížděk na skvělé třetí místo, Miki na páté, blahopřejeme. Celkovým vítězem se stává Max Wallenberg ze Švýcarska.

Konečné umístění...

    V hodnocení národů končí česká republika na 46.místě.

    Den osmý - TEAM RACE:

Začínáme s týmem USA...

    První prohra s budoucím vítězem MS, jako poražený se utkáme s týmem Belgie, která prohrála s Poláky.

    Druhá porážka, tým ČR na MS v Portugalsku končí. Příště ...

MS Team race:     1. USA    2.Argentina    3. Itálie

Začínáme balit a co nejdříve domů na soustředění na Dářko!

 

PM

 

    

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode